Met ingang van januari 2019 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden. In verband hiermee zijn mijn diagnose-inventaris, handgereedschapppen en bedrijfswagen te koop. Voor meer info bel 06 21 23 78 50 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
woensdag, 14 augustus 2013 18:45

Af en toe storing

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
relaisprint relaisprint
Het betreft een ford galaxy 2.3 benzine met automatische versnellingsbak uit 2007.
Auto kwam binnen met brandend motorstoringslampje en de automatische versnellingsbak in noodloop.
In de motorcomputer (PCM) stond de storingscode P0700 en was niet te wissen.Dit is een algemene code die door de computer van de automatische versnellingsbak (TCM) bij problemen verzonden word.
Hierna de TCM uitgelezen waar codes instonden m.b.t. toerental, gaspedaalstand, elektrische 
verbinding en communicatie. Na het wissen van deze fouten kon ook de code P0700 in de PCM gewist worden. Daarna een dag proefritjes gemaakt waarbij er geen fouten meer optraden.
Na de auto afgeleverd te hebben kwam de klant 2 later dagen terug met dezelfde klacht.
Bij navraag deelde hij mee dat de problemen weer begonnen nadat de motor een keer niet wilde starten. Opnieuw uitgelezen, waarbij ook de andere systemen gecontroleerd werden. ABS, Airbag, Body-computer waren foutloos, alleen in het instumentenpaneel zat een communicatiefout met de PCM.
Gezien het feit dat de motor een keer niet wilde starten vermoede ik dat de PCM het toen niet niet deed. Om deze situatie te simuleren heb ik het systeemrelais verwijderd om de
PCM uit te schakelen. Daarna het contaktslot in de start stand gedraaid, het relais teruggeplaatst en de motor gestart. Toen bleken dezelde fouten weer opgeslagen.
Bij het open maken van het relais bleek hierin een slechte soldering te zitten met als gevolg een af en toe onvoldoende stroomdoorvoer. Met vervanging van het relais was het probleem opgelost.
Lees 11828 keer Laatst aangepast op donderdag, 10 maart 2016 19:40